zondag 1 maart 2009

Trends van de toekomst

Robots:
In de toekomst zullen robots onze manier van leven ingrijpend gaan veranderen. De robot is in staat om menselijke handelingen te verrichten, maar daarnaast is de robot ook in staat om menselijke emoties na te boosten met het gezicht. De robots van de toekomst moeten menselijker worden. Het menselijke in een robot is belangrijk omdat wij de robots dan makkelijker accepteren en ook zien als een “levend” wezen.
Naast je hulpje kan het ook zeker je vriend zijn.
Twee filmpjes om een indruk te krijgen van de robot van de toekomst:
- http://www.youtube.com/watch?v=cfaAiujrX_Y
- http://www.youtube.com/watch?v=IW9Mk0Wf3kQ


Gemaakt door: Kelly




3D-persoon:
De laatste tijd maakt de technologie steeds grote sprongen vooruit. Zo is bijvoorbeeld een simpel mobieltje omgetoverd tot een gadget waar je van alles mee kunt doen, of het internet wat ook steeds meer mogelijkheden bied en zo kan ik nog wel even doorgaan.Daarnaast laten we de technologie ook steeds meer ons werk overnemen. Van grote machines tot digitaal contact tussen studenten en leraren.Ik denk dat in de toekomst de technologie letterlijk in ons leven komt. Oftewel computergestuurde huizen. Bijvoorbeeld dat er thuis een 3D persoon (oftewel een computer) alles in de gaten houd, zoals van wie er thuis zijn, hoe het staat met de voorraad en ga zo maar door. En de 3D-persoon geeft dit dan allemaal weer door aan de familie.


Gemaakt door: Elvira


Van wegwerp, naar repareermaatschappij:
Door de economische crisis die momenteel gaande is zullen producten niet zomaar vervangen worden door een nieuw exemplaar, maar zullen deze gerepareerd worden.Het repareren en maken van spullen die je normaal gesproken zou vervangen door iets nieuws is het tegenovergestelde van ons huidige consumeren. Je geeft je spullen een tweede leven, waardoor je optimaal gebruikt maakt van jouw spullen.Dale Dogherty, redacteur van Make Magazine, zegt over het ‘optimaal customizen’ : “ De beweging komt neer op de vraag: wat kan ik doen met mijn eerste generatie digitale camera of iPod. Ze liggen ergens in mijn kast. Kan ik er niet iets interessants mee doen?”.Op het internet zijn er verschillende bronnen waar informatie wordt gegegeven op het zelf repareren van je kapotte spulletjes. http://makezine.com/ en http://www.fixya.com/ zijn voorbeelden van websites waar tips zijn te lezen hoe je spullen kan repareren.




Gemaakt door: Linda





Waterstof:
Waterstof wordt, als het in aanraking komt met zuurstof, omgezet in energie en water. De reactie die hierbij plaatsvindt is 2H2 + O2 -> 2H2O, wat wil zeggen dat twee waterstofmoleculen reageren met een zuurstof molecuul, waarbij de atomen losraken en zich verdelen over twee watermoleculen. De vrijgekomen energie bestaat uit warmte en elektronen (stroom). waterstof kan dienen als een soort accu die een elektromotor van stroom voorziet. De waterstof accu wordt ook wel brandstofcel genoemd.


Gemaakt door: Tom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten